Brasvar kotelet op z’n Midden-Oosters

Brasvar kotelet met couscous, harissa, gegrilde groenten en feta – vers bereid door Keurslager in Brasschaat

Deze Brasvar kotelet krijgt in dit recept een verrassende Midden-Oosterse twist. Deze traag gegaarde koteletten van kwaliteitsvol Belgisch varkensvlees blijven sappig en vol smaak dankzij hun mooie vetstructuur. Na het garen geef je ze snel een mooi korstje voor extra karakter én smaak. Je serveert de Brasvar kotelet met een frisse parelcouscoussalade, geroosterde kikkererwten, gegrilde […]

Praagse schnitzel met kruidige aardappelblokjes, erwtjes en groene aspergepunten

Praagse schnitzel met kruidige aardappelblokjes, erwtjes en asperges

Praagse schnitzel met kruidige aardappelblokjes, een klassieker die jong en oud kan bekoren. De schnitzels worden goudbruin gebakken in de pan, terwijl de aardappelblokjes in de oven krokant garen met Provençaalse kruiden en een vleugje oestersaus. Daarbij komen verse groentjes: felgroene aspergepunten en zoete erwtjes, die kort geblancheerd worden zodat ze hun beet en smaak […]

Gevuld varkenshaasje met bospaddenstoelen en gegrilde venkel puree

Gevuld varkenshaasje met bospaddenstoelen en venkelpuree op bord

Gevuld varkenshaasje met bospaddenstoelen is een feestelijk gerecht dat eenvoudig te maken is met pure ingrediënten. Het malse vlees wordt gevuld met Ardeense ham, gebakken bospaddenstoelen en verse bladpeterselie. Zo krijg je een smaakvolle vulling die perfect combineert met de sappigheid van het varkenshaasje. Daarbij serveer je een zachte venkelpuree, gemaakt met gegrilde venkel en […]

Varkenskotelet met appeltjes en aardappel met pompoen en mosterd uit de oven

Varkenskotelet met appeltjes, pompoen en aardappel uit de oven

Varkenskotelet met appeltjes en pompoen is een heerlijke herfstklassieker die warmte en gezelligheid naar je bord brengt. Het sappige vlees combineert perfect met de zoete toets van appel en de zachte smaak van geroosterde pompoen. Samen met aardappelpartjes, tijm en een vleugje mosterd uit de oven krijg je een maaltijd die barst van de herfstige […]

Varkenshaasje met romige pasta pesto & funghi

Varkenshaasje met romige pasta pesto & funghi, champignons en tomaatjes

Varkenshaasje met romige pasta pesto & funghi is een gerecht dat comfortfood en verfijning mooi samenbrengt. Het vlees gaar je eerst traag zodat het sappig en mals blijft. Daarna grill je het kort voor een goudbruin korstje dat extra smaak geeft. De romige saus maak je met groene pesto, champignons en erwtjes. Samen met pasta, […]

Iberico presa taco’s met 3 frisse salsa’s

Iberico taco’s met frisse salsa van mango, avocado en tomaat

Deze Iberico presa taco’s met frisse salsa’s zijn een feestelijk gerecht boordevol smaak en kleur, perfect voor een zomerse maaltijd of sharing dinner. Iberico vlees staat bekend om z’n prachtige marmering en intense smaak. De ‘presa’, gesneden tussen de nek en schouder, is sappig en vol van karakter. In dit recept wordt het traag gegaard […]

Zuiders stoofpotje van lomo Ibérico met kruidenpuree

Zuiderse stoofpot met lomo Ibérico en kruidenpuree op een bord

Zuiders stoofpotje van lomo Ibérico met kruidenpuree is een smaakbom die de zon op je bord tovert. Het gerecht brengt een mediterrane sfeer aan tafel. Je gebruikt malse stukjes lomo Ibérico, een sappige en exclusieve Spaanse vleesdelicatesse. Die combineer je met een kruidige tomatensaus op basis van rode wijn, paprika, prei en erwtjes. Dankzij het […]

Varkenshaasje Robespierre

Varkenshaasje Robespierre gegrild op de barbecue met balsamico lak, tomaatjes en Pecorino, bereid door Keurslager in Brasschaat

Varkenshaasje Robespierre is een originele variant op de klassieke steak Robespierre. Deze versie heeft nét dat tikkeltje meer finesse en smaak. We gebruiken hiervoor sappig varkenshaasje van Brasvar, bekend om zijn uitstekende kwaliteit en Belgische herkomst. Het haasje garen we traag op de barbecue tot het mooi rosé is vanbinnen. Tijdens het grillen lakken we […]

Homemade Iberico schnitzel

Homemade Iberico schnitzel met krokant korstje en verse kruidenboter, bereid door Keurslager in Brasschaat

Homemade Iberico schnitzel is een feest op je bord! Deze krokante klassieker krijgt een upgrade met het unieke vlees van het Iberico varken. Dit ras staat bekend als de ‘Wagyu onder de varkens’. Het vlees is rijk gemarmerd, heerlijk sappig en bijzonder mals. Het geheim? De Iberico varkens leven op het Iberisch schiereiland. Daar lopen […]

Black pepper balletjes

Black pepper balletjes met paprika en ui in kruidige saus

Black pepper balletjes zijn een smaakvolle, pittige variant op de bekende black pepper beef die je vaak terugvindt in Aziatische restaurants. In deze versie maken we het gerecht met gehaktballetjes, wat het extra toegankelijk en budgetvriendelijk maakt. De saus is rijk, kruidig en zit boordevol zwarte peper — maar jij bepaalt zelf hoe pittig je […]