Keurslager De Meulder

Saltimbocca alla Belgica

Saltimbocca alla Belgica is een unieke Belgische twist op de klassieke Italiaanse saltimbocca. Deze versie gebruikt lokale ingrediënten en brengt een verfijnde smaak. We starten met malse kalfslapjes van Belgische topkwaliteit. Die combineren we met fijne Gandaham, een vers blaadje salie en romige Cobergher van KAASBOERDERIJ DE MOERENAAR. Elk plakje vlees wordt opgerold tot een elegant rolletje. Daarna bakken we het goudbruin in échte hoeveboter, voor een volle, romige smaak.

De saus maakt het gerecht extra bijzonder. Een scheut witte wijn en wat kalfsfond worden zachtjes ingekookt tot een rijke, diepe jus. Die past perfect bij het vlees. Serveer Saltimbocca alla Belgica met pasta naar keuze. Tagliatelle of spaghetti zijn ideaal. Meng er wat van de saus door voor extra smeuïgheid. Werk af met krokant gebakken salieblaadjes voor extra smaak en een knapperige toets.

Deze Belgische interpretatie van een Italiaanse klassieker brengt het beste van twee keukens samen. Je proeft de finesse van Italië én de vertrouwde smaken van bij ons. Met verse producten van Keurslager De Meulder in Brasschaat haal je gegarandeerd kwaliteit en vakmanschap in huis!

Zin in meer recepten met kalfsvlees? Ontdek dan zeker onze VITELLO FORELLO of deze KALFSENTRECOTE MET BASILICUM-CITROENBOTER EN FRIETJES!

Pairing is Caring - Wijntips uit onze winkel
Geniet van onze wijntips, maar drink met mate. Enkel voor volwassenen (18+).

Onze keuze

San Marzano Edda Bianco Salento (wit)
Een romige en toch frisse witte wijn met tonen van perzik en vanille.
Zijn zachte houttoets en zuurtje passen prachtig bij het zoute van de ham en de romige saus.

Alternatief

Lyngrove Shiraz-Pinotage Reserve (rood)
Een kruidige, fruitige rode wijn met zachte tannines.
Perfect bij de hartige smaken van Gandaham en salie, zonder het kalfsvlees te overheersen.

Ingrediënten

  • dunne plakjes kalfslapjes (± 800 gram)
  • 8 plakjes Gandaham
  • bosje verse salie
  • 1 spie Cobergher Paterkaas (± 150 gram)
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml kalfsfond
  • goede boter
  • pasta
  • plantaardige olie
  • peper & zout
  • tandenstokers

Bereidingsinstructies

  1. Leg op elk kalfslapje een plakje ham, en aan een uiteinde een stukje Cobergher kaas en een salieblaadje. Rol op en steek vast met een prikker. Vouw tijdens het rollen 1 keertje de zijkanten naar binnen, zo smelt de kaas er niet uit.
  2. Kruid de rolletjes met peper en zout.
  3. Bak de rolletjes goudbruin in boter. Gebruik liefst een diepe koekenpan of braadpan.
  4. Neem ondertussen een klein steelpannetje met plantaardige olie, hierin frituur je een 12 tal salieblaadjes. Hou ze in het oog, ze moeten gewoon krokant worden, niet te hard verkleuren. Laat ze afkoelen en uitlekken op een stukje keukenrol.
  5. Blus de vleesrolletjes met de witte wijn en laat een beetje inkoken. Voeg fond toe en laat kort sudderen.
  6. Ondertussen kan je de spaghetti koken.
  7. Haal vlees uit de pan, werk de saus af met wat boter en desnoods een lepel pastawater. Proef en kruid bij met peper en zout.
  8. Haal de helft van de saus uit de pan
  9. Doe de pasta in de pan en meng goed met de overgebleven saus.
  10. Serveer op elk bord de rolletjes bovenop de pasta.
  11. Overgiet met de andere helft van de saus.
  12. Werk af met de krokant gefrituurde salieblaadjes en wat verse peper van de molen

Smakelijk!

Saltimbocca alla Belgica met kalfsvlees, Gandaham en krokante salie – ambachtelijk gerecht van Keurslager De Meulder uit Brasschaat