Vitello Forello is een elegante en frisse Belgische variant op het bekende Italiaanse voorgerecht Vitello Tonnato. Waar het origineel werkt met dunne plakjes kalfsvlees en een saus op basis van tonijn, kiezen wij bewust voor lokale topproducten. Het malse vlees komt van Belgisch Witblauw, dat bekendstaat om zijn fijne structuur en pure smaak. In plaats van tonijn gebruiken we gerookte forel uit de Ardennen. Die mixen we met volle Griekse yoghurt tot een zachte mousse met een frisse, lichtzure toets.
De combinatie van het malse vlees en de luchtige mousse zorgt voor een verrassend harmonieus gerecht. Bovendien zorgen kappertjes en verse dille voor kleur én pit op het bord. Serveer deze Vitello Forello als verfijnd voorgerecht tijdens een feestelijk diner. Maar het past ook perfect bij een zomerse lunch of een gastronomisch menu.
Onze Vitello Forello toont hoe Belgische ingrediënten en vakmanschap een klassieker een volledig nieuw karakter geven. Daardoor sluit het perfect aan bij de filosofie van Keurslager De Meulder: lokaal, ambachtelijk en overheerlijk! Wij zijn niet voor niets ambassadeur van LEKKER VAN BIJ ONS!
Meer recepten met kalfsvlees? Probeer deze KALFSENTRECOTE MET BASILICUM-CITROENBOTER EN FRIETJES of onze ZWITSERSE BURGER!