Keurslager De Meulder

Vitello Forello

Vitello Forello is een elegante en frisse Belgische variant op het bekende Italiaanse voorgerecht Vitello Tonnato. Waar het origineel werkt met dunne plakjes kalfsvlees en een saus op basis van tonijn, kiezen wij bewust voor lokale topproducten. Het malse vlees komt van Belgisch Witblauw, dat bekendstaat om zijn fijne structuur en pure smaak. In plaats van tonijn gebruiken we gerookte forel uit de Ardennen. Die mixen we met volle Griekse yoghurt tot een zachte mousse met een frisse, lichtzure toets.

De combinatie van het malse vlees en de luchtige mousse zorgt voor een verrassend harmonieus gerecht. Bovendien zorgen kappertjes en verse dille voor kleur én pit op het bord. Serveer deze Vitello Forello als verfijnd voorgerecht tijdens een feestelijk diner. Maar het past ook perfect bij een zomerse lunch of een gastronomisch menu.

Onze Vitello Forello toont hoe Belgische ingrediënten en vakmanschap een klassieker een volledig nieuw karakter geven. Daardoor sluit het perfect aan bij de filosofie van Keurslager De Meulder: lokaal, ambachtelijk en overheerlijk! Wij zijn niet voor niets ambassadeur van LEKKER VAN BIJ ONS!

Meer recepten met kalfsvlees? Probeer deze KALFSENTRECOTE MET BASILICUM-CITROENBOTER EN FRIETJES of onze ZWITSERSE BURGER!

Pairing is Caring - Wijntips uit onze winkel
Geniet van onze wijntips, maar drink met mate. Enkel voor volwassenen (18+).

Onze keuze

San Marzano Edda Bianco Salento (wit)
Volle, elegante witte wijn met aroma’s van rijp fruit en florale tonen.
Past perfect bij de romige forelmousse en het zachte kalfsvlees, met frisse zuren die de citrus en kappertjes ondersteunen.

Alternatief

Rosé du Zoute 
Frisse, droge rosé met tonen van rood fruit en een vleugje mineraliteit.
Versterkt zowel de vis als het vlees en houdt het geheel licht en verfijnd.

Ingrediënten

  • 600 g kalfsgebraad
  • goede boter
  • milde olijfolie
  • 200 g gerookte Ardense forelfilet
  • 3 el volle Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • kappertjes
  • verse dille
  • Peper en zout

Bereidingsinstructies

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom goudbruin aan in boter. We willen nu enkel een mooi korstje. Kies een pan waarin het gebraad nét mooi inpast, zo vermijden we dat de boter verbrand.
  3. Plaats het in een ovenschaal en gaar verder tot een kern van 55–56°C voor een mooi rosé resultaat.
  4. Laat volledig afkoelen op een rooster, dek af en bewaar koel.
  5. Doe de forel, het citroensap,  de yoghurt en 2 eetlepels olijfolie in een blender of hoge maatbeker.
  6. Mix glad tot een romige consistentie.
  7. Kruid met peper en een snuifje zout.
  8. Laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
  9. Snij het afgekoelde kalfsgebraad met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes tégen de draad in. Een snijmachine kan je natuurlijk ook gebruiken als je dat hebt, kies dan voor een 2 mm.
  10. Bestrijk elk bord met de forelsaus.
  11. Schik de plakjes kalfsvlees mooi op de saus.
  12. Werk af met wat verse dille, kappertjes en optioneel olijfolie naar smaak.
  13. Kruid met verse peper van de molen.

Smakelijk!

Vitello Forello met dunne plakjes kalfsvlees en forelmousse van gerookte forel, afgewerkt met kappertjes en dille