Brasvar kotelet op z’n Midden-Oosters

Deze Brasvar kotelet krijgt in dit recept een verrassende Midden-Oosterse twist. Deze traag gegaarde koteletten van kwaliteitsvol Belgisch varkensvlees blijven sappig en vol smaak dankzij hun mooie vetstructuur. Na het garen geef je ze snel een mooi korstje voor extra karakter én smaak. Je serveert de Brasvar kotelet met een frisse parelcouscoussalade, geroosterde kikkererwten, gegrilde […]
Frisse pastasalade met kruidige kippenballetjes

Deze frisse pastasalade met kruidige kippenballetjes is het perfecte gerecht voor een zomerse lunch of een lichte avondmaaltijd. Deze kleurrijke maaltijdsalade combineert volkoren penne met een romige courgette-pesto, frisse komkommer, granaatappelpitjes en artisjokharten. De gekruide kippenballetjes geven extra smaak en maken het gerecht geliefd bij jong en oud. Dankzij de eenvoudige bereiding en het frisse […]
Smokey Indische balletjes met spinazie curry en limoen basmati rijst

Deze smokey Indische balletjes geven een originele twist aan de klassieke gehaktbal. Deze oosterse smaakbom barst van de kruiden, met een heerlijke rokerige toets dankzij het garen en roken op lage temperatuur. Serveer ze met een romige spinazie curry en frisse limoen basmati rijst voor een complete en verrassende maaltijd. De combinatie van garam masala, […]
Gevulde paprika’s op z’n Midden-Oosters

Gevulde paprika’s op z’n Midden-Oosters zijn een verrassend eenvoudig en smaakvol gerecht dat perfect past bij een gezellige avond. Deze kleurrijke paprikahelften zijn gevuld met gekruid gehakt, parelcouscous, verse koriander en een vleugje komijn. Afgwerkt met kaas en amandelschilfers vormen ze een heerlijk geurig ovengerecht met oosterse invloeden. Het is een originele manier om paprika […]
Gyros van Brasvar spieringkotelet

Gyros van Brasvar spieringkotelet is een smaakvol gerecht waarin Belgisch varkensvlees centraal staat. Deze malse, gemarineerde koteletreepjes worden traag gegaard en vervolgens krokant gegrild voor een intense, authentieke gyrossmaak. Serveer in een pita of wrap met rucola, verse groentjes en onze huisgemaakte tzatziki voor een zomers feestje op je bord. Ideaal voor op de BBQ […]
Lamsfilet met dadels en couscous

Lamsfilet met dadels en couscous is een feestelijk gerecht dat warme kruiden combineert met een verrassende zoete toets. De ras el hanout geeft de lamsfilet een rijke, kruidige smaak, terwijl dadels, geroosterde amandelen en granaatappelpitten zorgen voor contrast en frisheid. Gecombineerd met geurige couscous, erwtjes en romige Turkse yoghurt is dit gerecht een echte smaakbom […]
Makkelijke lahmacun (Turkse pizza)

Makkelijke lahmacun (Turkse pizza) is een heerlijk fastfoodgerecht met authentieke smaken, maar verrassend licht en gezond. In dit recept gebruiken we wraps als basis, belegd met een mengsel van kalfsgehakt, tomaten, ui en verse peterselie. Even afbakken in de oven en daarna vullen met knapperige ijsbergsla en romige looksaus. Je rolt de Turkse pizza strak […]
Pistache balletjes met een komkommer en granaatappel labneh.

Pistache balletjes met komkommer en granaatappel labneh zijn een verrassend frisse en kleurrijke mezze. In dit recept maken we gehaktballetjes met krokante pistachenoten, die zorgen voor extra textuur en smaak. Geserveerd met een romige labneh op basis van Griekse yoghurt, looksaus, komkommer en sappige granaatappelpitjes krijg je een feestelijk hapje of voorgerecht dat barst van […]
Homemade broodje döner

Homemade broodje döner is een heerlijke en verrassend eenvoudige manier om deze fastfoodklassieker zelf te maken. In dit recept gebruiken we gekruid kalfsgehakt dat langzaam in de oven gaart en daarna wordt omgetoverd tot dunne, krokante reepjes döner. Serveer met knapperige pitabroodjes, verse groenten en onze huisbereide looksaus voor een resultaat dat niet moet onderdoen […]
Indische quiche met gehakt, koriander en cashewnoten

Indische quiche met gehakt koriander en cashews is een verrassend smaakvol alternatief voor de klassieke quiche met prei en spek. Dit originele recept combineert kruidig gemengd gehakt met de zachte toets van kokosmelk, verse koriander en geroosterde cashewnoten. Dankzij specerijen zoals garam masala en komijn krijgt de quiche een warme, oosterse toets die perfect past […]