Keurslager De Meulder

Grillworst Wellington

Grillworst Wellington is een speelse, verrassende knipoog naar een echte klassieker. Vergeet dure stukken vlees: wij maken een culinaire blikvanger met onze doodgewone (maar oh zo lekkere) grillworst als hoofdrolspeler. Warm, sappig, omhuld met Ardeense ham en een smeuïge duxelles van champignons, verpakt in goudbruin bladerdeeg – dit is comfortfood deluxe.

Het leuke aan dit gerecht? Je hebt geen chefskills nodig om indruk te maken. Het ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar eigenlijk is het heel eenvoudig om te maken. Ideaal voor een gezellige zondag, een originele lunch of om je gasten te verrassen bij een etentje. Smaakvol, ambachtelijk en met een knipoog – zoals je dat van ons mag verwachten.

Deze Grillworst Wellington is ook heel lekker in schijfjes, als apero hapje!

Fan van vlees in krokant bladerdeeg? Probeer dan zeker deze WELLINGTON VAN HERTENKALF MET ARDEENSE HAM, OESTERZWAMMEN EN ELIXIR D’ANVERS!

Pairing is Caring - Wijntips uit onze winkel
Geniet van onze wijntips, maar drink met mate. Enkel voor volwassenen (18+).

Onze keuze

Lyngrove Shiraz-Pinotage Reserve (rood)
Kruidig en vol, met zwarte bessen en een vleugje rook. Sluit perfect aan bij de Ardeense ham en de hartige vulling.

Alternatief

Cava Pont de Ferro Brut
Fris en droog met fijne bubbels. Snijdt mooi door het vet van de grillworst en het bladerdeeg.

Ingrediënten

  • 2 stuks grillworst
  • 4 velletjes vierkant bladerdeeg
  • 8 sneetjes Ardeense ham
  • 400 g champignons
  • verse tijm
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 1/2 koffielepel graantjesmosterd
  • 1 klontje boter
  • Peper & zout
  • 1 ei

Bereidingsinstructies

  1. Eerst maken we een ‘duxelles’, een klassieker in een Wellington: een smeuïge mix van champignons en sjalot.
  2. Pel en snipper de sjalot en de knoflook heel fijn, zet opzij.
  3. Maak de champignons proper en snij ook deze in héél fijne stukjes. Je kan ze eerst in grove stukken snijden en dan met een scherp chefmes met wiegbewegingen fijn maken.
  4. Smelt boter in een pan.
  5. Stoof sjalot en look glazig.
  6. Voeg twee takjes verse tijm toe
  7. Voeg de fijngehakte champignons toe.
  8. Bak alles op een zacht vuurtje droog (heel belangrijk, anders wordt het bladerdeeg zompig).
  9. Kruid met peper en zout.
  10. Leg 2 vellen keukenpapier op een bord en laat de duxelles daarop afkoelen, in de koelkast.
  11. Leg een vel vershoudfolie op je werkblad.
  12. Schik telkens 5 sneetjes Ardeense ham licht overlappend tot een rechthoek, ongeveer even breed als de stukken grillworst.
  13. Smeer een klein beetje graantjesmosterd uit op de hamplakjes.
  14. Smeer de ham dun in met de afgekoelde duxelles. We maken 2 Wellingtons, gebruik dus telkens de helft.
  15. Leg de grillworst onderaan op het bedje van ham & duxelles.
  16. Rol alles strak op met behulp van de folie — zoals een stevige sushirol. Er mag natuurlijk geen folie tussen de rollade zitten, enkel errond.
  17. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
  18. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  19. Leg telkens 2 vierkantjes bladerdeeg een beetje overlappend op elkaar.
  20. Haal de grillworstrol uit de folie en leg in het midden.
  21. Rol het bladerdeeg strak eromheen.
  22. Duw de naden goed dicht (naad onderaan).
  23. Bestrijk met losgeklopte eidooier.
  24. Leg de Wellingtons op een met bakpapier bedekte ovenrooster, met de ‘naad’ onderaan.
  25. Gaar een half uurtje in de oven. Het bladerdeeg moet mooi goudbruin en krokant zijn, onze binnenkant is al helemaal gaar, dus kijk gewoon naar het bladerdeeg.
  26. Laat 5 minuten rusten op een rooster voor je hem aansnijdt.

Smakelijk!

Grillworst Wellington met bladerdeeg, Ardeense ham en duxelles – recept van Keurslager De Meulder uit Brasschaat
Feestelijke sfeer aan tafel met kerstverlichting en wijn, Keurslager De Meulder Brasschaat
Het is weer zover!

Onze FEESTFOLDER 2025 – 2026 staat online! Jouw vertrouwde klassiekers staan opnieuw voor je klaar, maar we verrassen je dit jaar ook met een aantal heerlijke nieuwkomers!

Bestellen kan vanaf 1 december,
en enkel en alleen in de winkel.

Bekijk ook zeker onze aangepaste openingsuren tijdens de feestdagen!