Deze carpaccio van kortgebakken hertenkalf is het perfecte herfstgerecht voor liefhebbers van verfijnde smaken. Deze elegante starter brengt de rijke smaak van kort aangebakken hertenvlees samen met herfstige accenten en een luxueuze afwerking. Flinterdunne plakjes worden gecombineerd met sappige braambessen, verse vijgen en Beemsterkaas in fijne schaafsels. Bovendien zorgen rucola en scheutjes voor frisheid, terwijl geroosterde hazelnoten het geheel een krokante toets geven.
In het midden van het bord vormt een stroperige braambes-balsamicoreductie de smaakvolle brug tussen zoet en zuur. Deze saus, samen met een lepel Ardeens uienkonfijt, geeft extra diepgang aan de smaken. Wat deze carpaccio van kortgebakken hertenkalf écht bijzonder maakt, is de combinatie van contrasten: smeuïg vlees, krokante noten, frisse groenten en romige kaas smelten samen tot één harmonieus geheel.
Daarnaast is dit gerecht verrassend eenvoudig te bereiden. In een 30-tal minuten staat deze feestelijke creatie op tafel. Serveer deze carpaccio van kortgebakken hertenkalf als verfijnd voorgerecht bij een diner, als lichte lunch of als feestelijke starter. Ten slotte zijn alle ingrediënten, inclusief het hertenvlees, verkrijgbaar bij Keurslager De Meulder in Brasschaat — waar ambacht, kwaliteit en inspiratie samenkomen.
Wild van wild? Probeer dan zeker deze SOUS VIDE GEGAARDE PARELHOENFILET MET PASTA MET ROOM, BOSPADDENSTOELEN EN MARSALA of deze WELLINGTON VAN HERTENKALF MET ARDEENSE HAM, OESTERZWAMMEN EN ELIXIR D’ANVERS.
Bij Keurslager De Meulder hebben wij een ruim aanbod Beemster kaas. Wit je dat Beemster exclusieve bollen maakt voor de Keurslagers? Ontdek hun verhaal op hun WEBSITE!