Keurslager De Meulder

Mac ’n cheese ’n chicken

Gezonde comfort food voor jong en oud

Deze mac ’n cheese ’n chicken is hét perfecte comfort food voor wie houdt van smeuïg, hartig én gezond. Dit gerecht bevat geen klassieke roomsaus of roux. In de plaats daarvan gebruik je een slimme mix van romige bloemkool, prei en witte bonen. Deze groenten worden verwerkt tot een zijdezachte saus die zelfs de allerkleinsten heerlijk vinden. Dankzij deze ‘verstopte groentjes’ krijg je op een natuurlijke manier extra vitaminen binnen. Dat zonder in te boeten aan smaak of smeuïgheid.

Boordevol vezels en voedzame ingrediënten

We kiezen bewust voor volkoren pasta. Die zorgt voor een flinke portie vezels. Ook witte bonen vormen een eiwitrijke en vezelrijke basis. Daardoor blijf je langer verzadigd, en houd je je energiepeil stabiel.

Met malse kip van La Belle Flamande

De kip in dit recept is zoals altijd van topkwaliteit: ontbeende kippendijen van La Belle Flamande. Ze zijn vol van smaak en heerlijk mals. Perfect om krokant te bakken. De cheddar en Parmezaan geven een hartige toets, zonder te overheersen.

Kidsproof én ambachtelijk

Dit is een kidsproof ovenschotel die snel een gezinsfavoriet wordt. Je begint met een smaakvolle bouillon op basis van verse groenten en kippenbotjes. Daarna werk je laag per laag naar een voedzaam, verrassend eindresultaat. Ideaal voor wie bewust kookt, maar niet wil inleveren op comfort of smaak.

Voor elke dag of het weekend

Of je nu op een doordeweekse avond kookt of in het weekend gezellig samen eet: deze mac ’n cheese ’n chicken is altijd een goed idee. Het gerecht zit boordevol goede ingrediënten, slimme groenteverwerking en échte ambacht. Met eenvoudige stappen en pure producten zet je een maaltijd op tafel die iedereen blij maakt – jong én oud.

La Belle Flamande

La Belle Flamande staat voor Belgische kip van topkwaliteit, gekweekt met respect voor dier en omgeving. De kippen krijgen een evenwichtig en plantaardig voeder op basis van granen, zonder groeibevorderaars of preventieve antibiotica. Dankzij de ruime leefomgeving en het trage groeiritme blijven de dieren gezond en stressvrij, wat zorgt voor sappig en stevig vlees met een volle, natuurlijke smaak. Elke kip is 100% traceerbaar en afkomstig van familiale boerderijen waar vakmanschap en dierenwelzijn centraal staan. Meer info over La Belle Flamande vind je op onze VERS VLEES pagina en op www.labelleflamande.be.

Pairing is Caring - Wijntips uit onze winkel
Geniet van onze wijntips, maar drink met mate. Enkel voor volwassenen (18+).

Onze keuze

San Marzano Edda Bianco Salento (wit)

Deze elegante Zuid-Italiaan (Chardonnay, Fiano, Muscatel) heeft rijke, romige tonen die perfect aansluiten bij de bloemkool-kaassaus. De subtiele kruidigheid sluit mooi aan bij de prei en gebakken kip.

Alternatief

Cava Pont de Ferro Brut

De fijne zuren en frisse mousse snijden mooi door de romigheid van het gerecht en maken het geheel lichter en feestelijker.

Ingrediënten

  • 6 ontbeende en ontvelde kippendijen (vraag aan een slager om dit te doen, neem wel de beentjes en velletjes mee naar huis, die hebben we nodig!)
  • 400 gram volkoren penne of macaroni
  • 1 blik witte bonen
  • ± 600 gram diepvriesbloekool
  • 1 prei – enkel het wit
  • 100 ml melk
  • mosterd
  • 150 gr geraspte cheddar
  • 50 gr Parmezaan
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselder
  • 1 teentje look
  • 1 takje verse tijm
  • 1 laurierblad
  • appelazijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • olijfolie

Bereidingsinstructies

  1. We beginnen met het maken van een kippenbouillon.
  2. Neem een grote kookpot en vul deze met 700 ml koud water.
  3. Pel en snij de ui in grote stukken, doe in de pot.
  4. Schil de wortel, snij grof en doe ook in de pot.
  5. Was en snij de selder in stukken, deze mogen ook in de kookpot.
  6. Pelen plet het teentje look, ook dit mag in de kookpot.
  7. voeg ook toe: 1 takje verse tijm, 1 laurierblad, 1 eetlepel appelazijn en de beentjes en velletjes van de kippendijen.
  8. Breng langzaam aan de kook, schuim af en laat ongeveer 1 uur zachtjes trekken met het deksel net niet volledig op de pot.
  9. Wanneer de bouillon klaar is: zeef de bouillon en doe ze terug in de kookpot.
  10. Nu beginnen we met onze romige bloemkool-preisaus.
  11. Snij de prei in ringen (enkel het wit gebruiken) en doe deze samen met de bloemkoolroosjes in de gezeefde bouillon.
  12. Giet de witte bonen af en spoel ze goed. Ook deze mogen mee in de gezeefde bouillon.
  13. Laat koken tot alles goed zacht is (± 20 min).
  14. Mix glad met de melk, mosterd, 2/3 van de cheddar en alle Parmezaan  tot een romige saus.
  15. Proef en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  16. Verwarm de oven op 200 graden.
  17. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking, giet af en houd warm.
  18. Dep het kippendijvlees droog en kruid met zout, peper en gerookt paprikapoeder.
  19. Bak goudbruin en krokant in olijfolie.
  20. Snij in hapklare stukjes en hou warm.
  21. Meng pasta en saus, doe in een ovenschaal en verdeel er de krokante kip plus de resterende cheddar over.
  22. Plaats 10–15 min in een hete oven op 200 °C, tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is. Je kan natuurlijk ook je grill functie gebruiken!

Smakelijk!

Mac 'n cheese 'n chicken ovenschotel met kip, volkoren pasta en groenten – Keurslager De Meulder
Feestelijke sfeer aan tafel met kerstverlichting en wijn, Keurslager De Meulder Brasschaat
Het is weer zover!

Onze FEESTFOLDER 2025 – 2026 staat online! Jouw vertrouwde klassiekers staan opnieuw voor je klaar, maar we verrassen je dit jaar ook met een aantal heerlijke nieuwkomers!

Bestellen kan vanaf 1 december,
en enkel en alleen in de winkel.

Bekijk ook zeker onze aangepaste openingsuren tijdens de feestdagen!