Lamsfilet met dadels en couscous

Geniet van een heerlijk gerecht dat kruidige smaken combineert met een vleugje zoet: Lamsfilet met dadels en couscous. De ras el hanout kruiden geven de lamsfilet een warme, rijke smaak, terwijl de dadels en geroosterde amandelen zorgen voor een verrassende zoete en krokante twist. Met geurige couscous, frisse munt, knapperige erwtjes en een dot romige Turkse yoghurt is dit gerecht een echte smaakexplosie! Perfect voor een feestelijk diner of een speciale gelegenheid!
Aantal personen: 4
Totale tijd: 30 minutes

Ingrediënten

  • 800 gram lamsfilet
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 8 grote dadels
  • 100 gram blanke amandelen
  • 300 gram couscous
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 200 gram diepvrieserwtjes
  • 1 handvol blaadjes verse munt
  • Turkse yoghurt
  • 1 blokje kippenbouillon
  • goede boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Wrijf de lamsfilets langs alle kanten in met de ras el hanout kruiden. Laat een half uur, afgedekt en op kamertemperatuur, rusten.
    800 gram lamsfilet, 2 eetlepels ras el hanout
  • Snipper de muntblaadjes fijn, zet opzij.
    1 handvol blaadjes verse munt
  • Verwijder indien nodig de pitten en harde topjes van de dadels en snij ze heel fijn. Zet apart.
    8 grote dadels
  • Rooster de blanke amandelen in een hete, droge koekenpan. Schud regelmatig zodat ze niet verbranden! Zet opzij
    100 gram blanke amandelen
  • Breng 350 ml water met 1 blokje kippenbouillon aan de kook, in een ruime kookpot.
    1 blokje kippenbouillon
  • Voeg de diepvrieserwtjes toe en wacht tot het water weer kookt. Laat 1 minuut koken.
    200 gram diepvrieserwtjes
  • Zet het vuur af en voeg de couscous toe, roer alles goed, dek af en laat 10 minuten staan.
    300 gram couscous
  • Ondertussen kunnen we de lamsfilets bakken. Neem een koekenpan waarin de lamsfilets net mooi in passen en verhit deze om een middelhoog vuur.
  • Bak de lamsfilets een 2 à 3 minuutjes per kant in hete boter voor een mooi rosé resultaat.
    800 gram lamsfilet, goede boter
  • Wikkel ze daarna losjes in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
  • Meng de versnipperde munt, de gesneden dadels, de geroosterde amandelen en de granaatappelpitjes onder de warme couscous.
  • Verdeel de couscous over de borden. Snijd de lamsfilets in plakjes en leg ze op de couscous. Voeg een dot Turkse yoghurt toe aan elk bord.
    Turkse yoghurt
  • Garneer met extra muntblaadjes en granaatappelpitjes indien gewenst.
Dit recept gemaakt?Laat een beoordeling achter!