Ingrediënten
- 800 gram lamsfilet
- 2 eetlepels ras el hanout
- 8 grote dadels
- 100 gram blanke amandelen
- 300 gram couscous
- 100 gram granaatappelpitjes
- 200 gram diepvrieserwtjes
- 1 handvol blaadjes verse munt
- Turkse yoghurt
- 1 blokje kippenbouillon
- goede boter
- peper
- zout
Instructies
- Wrijf de lamsfilets langs alle kanten in met de ras el hanout kruiden. Laat een half uur, afgedekt en op kamertemperatuur, rusten.800 gram lamsfilet, 2 eetlepels ras el hanout
- Snipper de muntblaadjes fijn, zet opzij.1 handvol blaadjes verse munt
- Verwijder indien nodig de pitten en harde topjes van de dadels en snij ze heel fijn. Zet apart.8 grote dadels
- Rooster de blanke amandelen in een hete, droge koekenpan. Schud regelmatig zodat ze niet verbranden! Zet opzij100 gram blanke amandelen
- Breng 350 ml water met 1 blokje kippenbouillon aan de kook, in een ruime kookpot.1 blokje kippenbouillon
- Voeg de diepvrieserwtjes toe en wacht tot het water weer kookt. Laat 1 minuut koken.200 gram diepvrieserwtjes
- Zet het vuur af en voeg de couscous toe, roer alles goed, dek af en laat 10 minuten staan.300 gram couscous
- Ondertussen kunnen we de lamsfilets bakken. Neem een koekenpan waarin de lamsfilets net mooi in passen en verhit deze om een middelhoog vuur.
- Bak de lamsfilets een 2 à 3 minuutjes per kant in hete boter voor een mooi rosé resultaat.800 gram lamsfilet, goede boter
- Wikkel ze daarna losjes in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
- Meng de versnipperde munt, de gesneden dadels, de geroosterde amandelen en de granaatappelpitjes onder de warme couscous.
- Verdeel de couscous over de borden. Snijd de lamsfilets in plakjes en leg ze op de couscous. Voeg een dot Turkse yoghurt toe aan elk bord.Turkse yoghurt
- Garneer met extra muntblaadjes en granaatappelpitjes indien gewenst.
Dit recept gemaakt?Laat een beoordeling achter!