Gyros van Brasvar spieringkotelet

Maak kennis met de Brasvar spieringkotelet, een echte verborgen parel onder het varkensvlees! Dit stukje vlees, dat vaak wordt onderschat, zit boordevol smaak en is ideaal om te grillen. Wij transformeren het tot een heerlijke gyros: malse reepjes vlees met een perfecte kruiding, klaar om te serveren in een wrap, op een pitabroodje of gewoon met een frisse salade. Een waar feestje op je bord, boordevol Belgische ambacht en vakmanschap! En het is ook nog eens een heel eenvoudig recept! Het grillen van het vlees kan je trouwens perfect op je barbecue doen.
Aantal personen: 4 personen
Totale tijd: 1 hour 30 minutes

Ingrediënten

  • 800 g Brasvar spieringkotelet zonder been, 1 cm dikte
  • 8 pitabroodjes of flatbread, wraps, …
  • 2 potjes tzatziki van bij ons in de winkel
  • 1 bakje rucola van bij ons
  • 1 bakje Looye honingtomaatjes
  • 200 g snack komkommers
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • peper van de molen
  • zout

Instructies

  • We gaan de spieringkoteletten 8 uur marineren! Meng 2 eetlepels gedroogde oregano, zout en royaal veel verse peper uit de molen met 6 eetlepels goede olijfolie.
    800 g Brasvar spieringkotelet, olijfolie, gedroogde oregano, peper van de molen, zout
  • Neem een grote mengkom en doe hierin de koteletten, samen met de marinade. Meng alles goed door elkaar en kneed de marinade in de koteletten.
  • Doe de gemarineerde koteletten in een plastic potje met deksel, kies een potje waarin het vlees net mooi inpast. Zet 8 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 120 graden.
  • Verwarm je grillpan eerst op een matig vuur, daarna op een heet vuur. Zo kan deze rustig heet worden.
  • Wanneer je grillpan heet is bak je de gemarineerde koteletten, ze mogen een mooi donkerbruin korstje krijgen. Binnenin mogen ze gerust nog rauw zijn, ze garen verder in de oven.
  • Hou je grillpan opzij voor de broodjes straks, je moet ze ook niet proper maken.
  • Wanneer alle koteletten gegrild zijn leg je ze in een ovenschaal, nu mogen ze 1 uur in de oven op 120 graden. Zo gaan ze rustig garen én zal al het vet mooi smelten en heel veel smaak afgeven!
  • Ondertussen kan je de groentjes snijden. Doe de gesneden groenten in mooie kleurrijke kommetjes om zo op tafel te serveren.
  • Snij de honingtomaatjes door 2.
    1 bakje Looye honingtomaatjes
  • Snij de snack komkommers in dunne schijfjes.
    200 g snack komkommers
  • Pel en snij de rode ui in dunne halve ringen.
    1 rode ui
  • Doe de rucola in een mooie kom, en de tzatziki in mooie kleine kommetjes.
    2 potjes tzatziki van bij ons in de winkel, 1 bakje rucola van bij ons
  • Haal na een uur het vlees uit de oven en snij voorzichtig in gyros reepjes.
  • Hou de reepjes warm in de oven terwijl je de pitabroodjes in de grillpan verwarmt.
    8 pitabroodjes
  • Zet alle kommen en schalen op tafel en laat iedereen zijn eigen broodjes samenstellen!
Dit recept gemaakt?Laat een beoordeling achter!